Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 147-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа ромео 147 1,6 120к.с - Разхода който засякох последно е 8.5/100км

32л. заредени и 380-90км. изминати, от който имам към 100км. градско, през цялото време на климатик. При скорост не по-голяма от 110км/ч. Това е на газ. Зареждам предимно на Петрол.

Comment

• 147 мжет

53л. = 1038км.
      градско - 70км
      извън - 200км
      на място - 30ина минути
      магистрала - темпомат 100км/ч - остналите от пробега

5.1 на 100 на колонка
      4.6 на трип
      ex - 147 16v multijet

Comment

• Бургас ... Варна с доста задръствания и климатик през не цилия път... иии средната е около 40 и нещо
        Attached Files
        Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
        Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

• извънградско (90-100км/ч) - 4,5/100км
          извънградско (120км/ч) - 5-5,5/100км
          градско - 6-6,5/100км
          гуми - 215/45/17"
          19 JTD 140 кс.
          Карам само с MaxxMotion на OMW.Каквато и друга нафта да сипя,веднага качва разхода.Дори и с V-Power Nitro+ качва.

Comment

• Три дни карам градско във Варна при сравнително натоварено движение. Компютърът показва средно 10/100. Гася колата често и карам много на ниски предавки и в тесни улички. Повече от 70 не съм вдигал и не я настъпвам. Не видях средната скорост колко е ама мисля, че е под 20. Сега съм спрял климатика и няколко дни ще я тествам да видя. 10 ми се струва много като чета другите какво пишат. Зареждам нормален дизел от ОМВ за 2.60. Има ли смисъл да слагам MaxxMotion, че е 2.72 и ще ми излезе ли по-кирия от към разход и трябва ли да изчакам да ми падне резервоара на 0 преди да сложа от него. Четох, че имало и някакви добавки, които мога да си слагам в нормалния дизел примерно. Сега няколко дни като тествам пак ще пиша за другия разход, че нещо не му вярвам на бордовия.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. 85 кw. 2004 г.

Comment

• Първоначално публикувано от Arteglam Покажи съобщение
              Три дни карам градско във Варна при сравнително натоварено движение. Компютърът показва средно 10/100. Гася колата често и карам много на ниски предавки и в тесни улички. Повече от 70 не съм вдигал и не я настъпвам. Не видях средната скорост колко е ама мисля, че е под 20. Сега съм спрял климатика и няколко дни ще я тествам да видя. 10 ми се струва много като чета другите какво пишат. Зареждам нормален дизел от ОМВ за 2.60. Има ли смисъл да слагам MaxxMotion, че е 2.72 и ще ми излезе ли по-кирия от към разход и трябва ли да изчакам да ми падне резервоара на 0 преди да сложа от него. Четох, че имало и някакви добавки, които мога да си слагам в нормалния дизел примерно. Сега няколко дни като тествам пак ще пиша за другия разход, че нещо не му вярвам на бордовия.
              Не гледай борда какво показва. Реалния разход в града винаги е различно число. Иначе разхода ти е нормален имайки предвид как караш- ниска скорост, в повечето случаи студена, климатик. Аз съм ЗА по-скъпата нафта! За дизела на ОМВ съм чувал хубави работи, но за сега не съм го пробвал. За сега карам с V-power Nitro+ Diesel и съм доволен от това как се държи колата, а и с точките ми излиза почти на парите на обикновената нафта.

Comment

• Нещо много странно се случи преди малко. Имах нафта около 3тата чертичка според таблото и изгасих колата за примерно час някъде и си нулирах и брояча. После като дадох на контакт и ми светна лампичката и стрелката ми стоеше на нулата. Пробвах на няколко пъти да гася и да паля и все същото. Почнах да карам и стрелката се вдигаше постепенно сама като накрая остана на първата чертичка, където уж го дават, че е 7 литра, а няма как да са толкова, защото вчера заредих 13, а съм карал около 40 км, а уж имаше преди това още 7. Не видях някъде да има каквито и да е било течове от колата. Да не би датчика нещо да се е скапал, не знам. Започнах вече в паранои да изпадам заради тая нафта ;]

Comment

• Споко.
                  Нивомера прави квото си иска.
                  Използвай търсачката, дал съм и снимки даже, а и колеги преди мен и те са дали.
                  ex - 147 16v multijet

Comment

• Колега Arteglam,

за да не се шашкаш и да не сънуваш поредния кошмар с разход от 12л/100км нафта, ти предлагам да направиш замерването по следния прост начин :

Пълниш на бензиностанцията, докато не изключи пистолета. Караш 100км. Отиваш на същата колонка и пак наливаш, докато не изключи пистолета. Това ще ти покаже колко РЕАЛНО ти гори колата!

Втори вариант (малко е измекярски ), ако първия ти идва скъпо :

Отиваш на бензиностанция - зареждаш си в тубичка 10л нафта и я мяташ в багажника. Караш, докато загаснеш с наличната ти в резервоара нафта. Тогава: нулираш километража, сипваш 10-те литра от тубата и караш към първата бензиностанция да си налееш пак 10л в тубата. Продължаваш да караш, докато не загаснеш и отчиташ колко км си изминал с 10-те литра. Сипваш си 10л от тубата и изчисляваш разхода
                    Alfa Romeo GT 1.9 16v

Comment

• Принципно нямам пари в момента да пълня догоре резервоара ;/ Може да пробвам втория вариант. Четох обаче някъде, че не било хубаво да чакаш да ти свърши нафтата до края, защото после утайките на дъното ти влизали в двигателя.
                      Емзо - какво да пиша в търсачката ;]

Comment

• Т'ва с гасненето горещо НЕ ти го препоръчвам.
                        ex - 147 16v multijet

Comment

• То сега датчика за нивото на нафтата като си прави каквото си иска аз няма реално как да разбера кога да заредя, защото каквито и изчисления да си правя няма как да са точни на този етап още. Голяма простотия. Явно ще се кара колата на майстор.

Comment

• http://clubalfaromeo.com/forum/showp...9&postcount=12
                            ex - 147 16v multijet

Comment

• Четох я тази тема. Тези неща не са ми по възможностите да ги направя сам ;]

Comment

• Реално е 6.2 това е с климатик.
                                Attached Files
                                Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 15:26.
                                Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
                                0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Working...
                                X